dijous, 10 de març del 2016

La xarrada d'ahir en la Casa de la Dona

Vacunar contra la desigualtat de gènere: Estan els nostres fills i les nostres filles protegits de la desigualtat de gènere?



L'objectiu de la xarrada ha sigut reflexionar sobre les desigualtats existents sobre la base del gènere, facilitant a mares i pares estratègies amb la finalitat de dotar a les seues filles i fills de les mateixes possibilitats i oportunitats per a desenvolupar-se de manera integral i completa, potenciant la seua capacitat infinita de ser i d'arribar a ser.



La família, com a responsable de la socialització primària de la infància, té molt a dir, molt a fer per a desenvolupar una educació igualitària, i per a açò és necessari percebre, fer conscient, visibilitzar aquelles actituds que sense intenció i de forma oculta, estan participant en la repetició de les pautes culturals en les quals s'ha basat la desigualtat, el sexisme, la discriminació indirecta i l'estructura patriarcal.

La xarrada ens facilita la reflexió sobre les nostres relacions amb els nostres filles i fills, per a detectar i transformar aquells aspectes que puguen estar consolidant aqueixa diferenciació de rols, tan nociva per a les persones i, per tant, per a la societat, contribuint a aconseguir la vertadera i definitiva igualtat entre dones i homes.



      Rafa Serrano és psicòleg, consultor de gènere i diversitat. Ha desenvolupat la seua activitat professional com a assessor psicopedagògic per a l'escola de Mares i Pares de l'Ajuntament de Sagunt i ha impartit nombroses conferències i tallers sobre igualtat i diversitat.


1 comentari:

ampa quartell ha dit...

Els que varem assistir a la xarrada ens varem quedar amb ganes de més. molts dels que no varen poder assistir ens han preguntat si no la anavem a tornar a fer.
Des de l'AMPA ens hem posat en contacte amb Rafa Serrano i davant la disposició d'este a fer la xarrada un altre dia, vos comuniquem que més endavant, tornarem a fer la xarrada sobre la educació per a la igualtat de gènere.

Gràcies per l'interés mostrat.