dijous, 23 de febrer del 2017

Escola en Família.

COM FOMENTAR L'AUTOCONTROL I LA TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ EN ELS NOSTRES FILLS.
No vàrem poder comptar amb projector, però ens apanyarem...
Amb el desig de seguir amb l'Escola en Família, i que aquestes xarrades i tallers siguen habituals, l'AMPA, amb col·laboració de FAPA, va programar dijous passat una xarrada conduïda per la psicòloga Mariam Suay Darder, sobre Com Fomentar l'Autocontrol i la Tolerància a la Frustració en les Nostres Filles i Fills.
Ens va parlar i ensenyar la tècnica del Semàfor Intel·ligent (tot seguint el mètode d'Antonio Ortuño i el seu llibre Famílias Inteligentes) i com conéixer i descobrir les habilitats parentals associades a aquesta tècnica. L'objectiu final és visualitzar opcions a l'hora d'afrontar els conflictes amb els fills.
Ser intel·ligent implica, entre altres coses, saber prendre decisions i saber gestionar la incertesa. En qualsevol procés educatiu, s'estan prenent decisions contínuament, sortejant centenars de dubtes. Una família intel·ligent és aquella que pensa que per a ensenyar, no cal deixar d'aprendre.
La tècnica senzilla del Semàfor Intel·ligent ens mostra com els adults poden decidir, perquè els seus fills i filles aprenguen a decidir, a anticipar, a assumir les conseqüències dels seus comportaments. Una estratègia que ajuda a les famílies a diferenciar quan són ells els que han de prendre les decisions, quan han de compartir les decisions amb els menors, i quan deixar que siguen ells els que prenguen les seues decisions. 




Pròximament, tindrem dos noves xarrades amb els temes:
  • Assetjament Escolar (dijous 30 de març, 17:00h), i
  • Utilització de Noves Tecnologies (dijous 18 de maig, 17:00h)

Ja us informarem...