dimecres, 24 de maig del 2017

Utilització de Noves Tecnologies: Potencialitats i Riscos Socials

Dijous passat, vàrem donar fi al cicle de xarrades i tallers que, amb el suport de FAPA hem dut a terme durant el curs, dins el projecte Escola en Família. Aquesta vegada hem comptat amb la psicòloga Mª José Hernández de Alba Mir.
Heu de disculpar al fotògraf, l'assistència a la xarrada-taller, va ser més nombrosa del que mostra la foto. Va vindre al final de pressa i correguda i no va afinar l'objectiu...

        Al llarg de la sessió es van definir diferents termes com ara Ús, Abús, Mal Ús o la Dependència de la tecnologia i es van oferir pautes per poder determinar en cada cas en quina situació es trobaven tant els assistents com els seus fills. Un altre dels conceptes que es va dur a discussió va ser el de "Noves Tecnologies",  ja que el que els adults d'avui dia considerem nou, per als nostres fills forma part del seu dia a dia des del seu naixement. 

Es van analitzar tant els beneficis com els inconvenients de la Tecnologia en general i es van oferir pautes per poder detectar els problemes que ens podem trobar en fer un mal ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació).

D'altra banda es va parlar de l'ús del mòbil i dels videojocs, com fer-ho de la millor manera possible, la més útil i menys perjudicial per als petits. 

L'ús d'Apps (aplicacions) o de Xarxes Socials juga un paper fonamental en la majoria dels nens i adolescents pel que passem a conéixer la importància que tenen per a ells, quines són les que més utilitzen, per què ho fan i quines potencialitats i perills tenen en el seu dia a dia.
Treballem l'ús responsable.

La sessió va ser molt entretinguda i aprenguérem nous conceptes i perspectives.  
La psicòloga Maria José, va deixar-nos la seua adreça electrònica: mariajose@hdealba.com, així com el seu número de telèfon: 652 796 950 per si algun pare volguera ficar-se en contacte amb ella.