dimecres, 4 de desembre del 2019

Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià


Les entitats ACPV, ACV Tirant, Acicom, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya, FAPA-València i Societat Coral El Micalet; els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN conformen la Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià (PDL-PV) i hui és el segon any que es commemora el Dia dels Drets lingüístics al País Valencià per a visualitzar les múltiples vulneracions d’aquests drets.

Els representants d’aquesta plataforma han presentat un informe sobre la vulneració de drets lingüístics individuals i col•lectius per registre de la Generalitat Valenciana i han llegit un manifest. Aquest mateix informe es presentarà a les Corts Valencianes, al Síndic de Greuges, al Consell Valencià de Cultura, a les tres Diputacions valencianes, al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu, a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i a l’Institut d’Estudis Catalans.

En total se detallen 14 casos de vulneració de drets lingüístics, 9 d’ells són individuals i 5 col•lectius. És la Conselleria d’Educació, la institució que lidera la vulneració de drets lingüístics al País valencià.

La majoria dels casos de l’informe responen a l’eliminació d’oferta d’ensenyament plurilingüe en valencià al llarg del nostre territori. També s’assenyalen casos com el de la comissaria de Xirivella, on uns policies es van negar a atendre una dona que els parlava en valencià, el cas d’un funcionari d’una presó que va amenaçar una professora per parlar en valencià o el cas d’un metge i una zeladora que van denegar l’assistència mèdica a un veí de Crevillent per parlar en valencià.




Contacte de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana per a fer denúncies



• C/e: drets@fev.org

• Telèfon: 96 347 27 83

• Adreça: C/ José Grollo, 91- Baix. València

• Espai web: www.escolavalenciana.org/drets



INFORME DE VULNERACIÓ DE DRETS LINGÜÍSTICS AL PAÍS VALENCIÀ

MANIFEST #4D