dimarts, 25 de febrer del 2020

Què fem amb el fem? Xarrada Xarxa AFA Les Valls



 Divendres passat vàrem tindre una xarrada molt interessant al Molí Nou de Quartell, organitzada per la Xarxa AFA Les Valls i conduïda per Sara Aunés, tècnica en educació i comunicació ambiental i membre d'Acció Ecologista Agró. Què fem amb el fem? La pregunta estava ahí, i tot i que pensem que ens pot suposar molta feina gestionar bé els nostres residus, amb poquet que fem, estem fent molt.
 Gràcies a l'Ajuntament de Quartell per facilitar-nos tan preciós recinte i per les facilitats a l'hora d'organitzar-ho.

Una de les qüestions era la importància de separar el fem orgànic, depositant-lo als contenidors adients. I altra molt important, la conscienciació de tots en reduir al màxim les nostres deixalles.
Els abocadors són bombes! I no ens adonem del perill que suposen. La Unió Europea exigeix que, l'any 2030 només vaja als abocadors el 10% dels nostres residus.
Què pot passar si no ho acomplim? Potser ens arriben sancions, o potser altres mesures. Cal fer tot el que puguem en anar reduint els residus.
La visita a la planta de tractaments de residus d'Algímia prevista per al dissabte 29, per causes alienes a l'organització de la Xarxa, s'ajorna fins nou avís. Els qui us heu apuntat, sereu avisats personalment d'aquest ajornament. Disculpeu les molèsties. Gràcies.`