dimecres, 29 de juliol del 2020

Consell Escolar. A punt per a començar el Curs 2020-2021


Informació dels membres del Consell Escolar i la representant de l'AMPA al Consell.

Al darrer Consell Escolar vàrem tractar diversos punts a l'ordre del dia (resultats acadèmics, balanç econòmic del 3r trimestre del menjador, memòria final del curs 2019/20...). Un dels punts va ser la informació, per part del Director, sobre les últimes instruccions, normes i recomanacions de Conselleria d'Educació.

Després d'una exposició molt detallada de les instruccions per al curs que ve, vàrem convenir que la nostra escola, si bé és ja velleta i té algunes mancances, té unes condicions molt òptimes per poder afrontar les normatives de Conselleria de cara al curs que ve.
Direcció ha estat comprovant les ràtios, la mobilitat i les capacitats de les aules (quasi totes tenen més de 40 m²), i són òptimes per dur endavant i complir amb les distàncies de seguretat que demana la normativa de Conselleria.

Cal dir que, aquestes normatives es van ampliant i actualitzant cada setmana, i que resumint, hui dia seria:

Es constituiran les aules per grups "estables" i "no estables".

Als grups estables estarien els 3 cursos d'Infantil i 1r i 2n de Primària. A aquests grups, no hi ha distància de seguretat (un metre i mig en tots els casos) entre alumnes i tutor/a, que serà l'única persona que tinga contacte amb els alumnes. Els professors especialistes entraran a l'aula però no tindran contacte amb els xiquets, guardarà la distància de seguretat (metre i mig), el tutor romandrà a l'aula i serà ell l'únic que s'acoste als alumnes.

Als grups no estables estarien 3r, 4t, 5é i 6é de Primària, totes i tots han de mantenir la distància de seguretat entre ells, tutor inclòs. Els especialistes entraran a l'aula sempre amb mascareta, igual que el tutor. La mascareta per als alumnes, de moment serà recomanable però no obligatòria, serà obligatòria quan es posen en contacte xiquets i xiquetes de grups diferents, és a dir: trànsit al menjador, al pati... Seguirem escoltant futures recomanacions.

L'hora del pati estaran els grups estables ocupant un espai i els no estables ocuparan un altre diferent. Seguiran guardant la distància de seguretat entre ells. Els jocs on hi ha contacte i/o intercanvi de material, no estaran permesos.

Al menjador es faran dos torns, d'aquesta manera es podrà complir amb la normativa de les distàncies de seguretat, i es farà una neteja exhaustiva del local i del material entre els dos torns.

L'entrada a escola serà a les 9:00h i a les 15:00h, com ja és habitual, però es farà de manera escalonada per evitar contactes innecessaris entre grups.

Si es creu adient, s'acurtarà l'horari de classes als grups estables (Infantil i 1r i 2n de Primària), eixirien a les 12:30h els dilluns, dimarts i dimecres, i a les 12:00h els dijous i divendres. Tot acò per facilitar els dos torns de menjador, i seguint les directrius de Conselleria. Els grups no estables seguiran amb el mateix horari.

La rentada de mans entre torn i torn de menjador, i cada vegada que hi haja moviment d'alumnat per l'escola, serà norma habitual.

Com hem dit al principi, aquestes instruccions es van actualitzant cada setmana, l'equip directiu, el professorat i l'edifici de l'escola, estan en condicions de seguir aquestes normes de Conselleria. Arribada l'hora, se'ns informarà degudament de les pautes a seguir.
Qualsevol dubte que pugueu tindre, podeu preguntar als membres del Consell o directament a Direcció al telèfon de l'escola.

Tot açó són PREVISIONS PROVISIONALS.

També es varen decidir els 3 dies de festa de centre, que són: el 7 de desembre, el 18 de març i el 3 de maig. En quant siga "oficial", l'AMPA o el Centre vos passarà el calendari del Curs 2020-2021.

Els cursos ja tenen asignat qui serà el seu tutor.

Dins d'aquesta situació d'excepcionalitat, podem començar el curs seguint les normatives i recomanacions que indica Conselleria. El professorat, Consell Escolar, AMPA, Ajuntament, estan atents i preparats per donar garanties d'un bon començament de curs. Agrair a tots ells, la implicació que han mostrat des d'un principi.
Tots haurem de posar de la nostra part.