dimarts, 11 de setembre del 2018

Escola Valenciana. 35 anys de dedicació.

Carta d' Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua:

Companyes i companys dels centres educatius, mestres, mares i pares,

Enguany, Escola Valenciana ― Federació d’Associacions per la Llengua compleix 35 anys de promoció de l’ensenyament en valencià, creació de cultura i protecció dels drets del nostre patrimoni més preuat: la llengua. Aquesta dedicació ha sigut possible gràcies al compromís de persones que, com tu i com nosaltres, creuen que l’educació pot transformar el món en què vivim. Per això, és tan important la tasca que desenvolupeu les comunitats educatives. Amb estima i il·lusió formeu la ciutadania del futur.

La mestra i membre  fundadora  d’Escola  Valenciana, Empar Granell, encoratjava amb aquestes paraules a continuar endavant: «Els  bons  i  les   bones  docents  són  els  qui  van  amb  un somriure  a  classe,  els  qui  creuen  que  sempre   poden  aprendre  de  l’alumnat  i  als  qui  els  agrada  innovar  cada  nou  curs».  

És cert: les xiquetes i els xiquets aprenen des del cor els valors de la coeducació i la democràcia. La nostra escola prepara l’alumnat per ser plurilingüe, participatiu, innovador i just. El respecte al medi ambient i a les diferents llengües i cultures, així com l’intercanvi de sabers, són clau per afavorir la solidaritat entre companyes i companys, veïnes i veïns, amigues i amics. Aquest model d’ensenyament que promovem en Escola Valenciana també impulsa la creativitat i la perspectiva crítica en l’alumnat des de l’arrelament al medi que ens envolta.  

Per aquesta raó, cal posar fi a la LOMCE. Perquè posa en perill la millor escola, l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià. De nou, el curs que encetem està marcat, malauradament, per la vigència d’aquesta llei que mercantilitza l’educació, ens discrimina i vulnera el dret d’estudiar en la nostra llengua. Totes i tots hem de tornar a fer sentir les nostres veus. En Escola Valenciana us farem costat en totes les iniciatives que porteu a terme per manifestar rebuig a la LOMCE.

Com sempre, juntes, junts, aconseguirem retornar la dignitat de la nostra escola. Gràcies per fer escola. Escola en valencià.

Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua "