dilluns, 10 de setembre del 2018

Parlem dels llenguatges joves en internet. Rocafort 2018

Si esteu interessats podeu inscriure's a la jornada ROCATICs, que celebrarem el dissabte 22 de setembre en Rocafort, en la Casa de Cultura. Cal enviar un correu electrònic a atencionciudadana@rocafort.es i dir les dades de les persones interessades i la sessió en què estan interessades (taller de youtubers, campionat d'e-sports, debat familiar i escolar sobre convivència amb les tecnologies, etc.).
La presència de les tecnologies de la informació i la comunicació, i l'accés com més va més senzilla i més popular, han transformat els nostres costums i la manera de relacionar-nos en molts aspectes. Com a individus, com a famílies, i com a membres d'una comunitat social... Però com ho veuen i com ho viuen les persones que ja han nascut en un entorn de naturalitat i convivència amb mòbils, tablets, google, viquipèdia i youtube?
Eixe és el tema que volem proposar-vos des de l'ajuntament de Rocafort (les àrees de Promoció lingüística i de Cultura). Des del protagonisme de la generació que viu les noves maneres de comunicar-se i d'informar-se amb naturalitat. Per tal de superar prejudicis, evitar abusos, i aprofitar les experiències positives que se'n poden extraure.
El dissabte 22 de setembre de matí tindrem Escola de youtubers, per a un públic entre 10 i 20 anys: un taller de guió, actuació, edició de vídeo, etc., on puguen mostrar-se com a protagonistes de la seua creativitat i dels seus interessos.
Alhora, en una altra sala les persones adultes (professorat i familiars) podran conéixer i debatre sobre educació, tecnologia i gestió de la privacitat. Presentarem Consum Academy i els seus vídeos,  parlarem de la tecnologia en els centres educatius, i farem un taller sobre seguretat, control parental i youtubers.
A la vesprada, proposem un campionat de Clash Royale "Rocafort de l'Horta".
I en l'altra sala, entrevista amb el youtuber ILU, debat de jocs en internet i masclisme, i finalment una mostra de youtubers socials i alternatius valencians.
El programa detallat el teniu avall, i ací alguns enllaços interessants per a un debat necessari, actual, i que ens implica a tots per a entendre'ns i conviure. Vos hi esperem!

- RocaTICs en EspaiCarraixet.

- Alguns youtubers de l'Horta.

- La prohibición silenciosa de los móviles en los colegios españoles.

- Cómo enseñar a futuros profesores a través del uso de las TICs.