dissabte, 14 de març del 2020

Educació assegura que no es perdrà el curs i que l’alumnat podrà seguir l’aprenentatge via telemàtica

À Punt 13/03/2020: De moment no hi ha data fixada per al retorn a les classes. Tot dependrà de com evolucione la situació amb el coronavirus els pròxims dies. Així ho ha assegurat en Les notícies del matí el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. “Hi havia dues opcions, posar quinze dies com en altres comunitats autònomes o fer la suspensió temporal d’acord amb com evolucione tot; en la pràctica no hi ha diferència”, ha assegurat.

Sobre si això suposarà la pèrdua del curs per als alumnes, Miquel Soler ha sigut clar: en cap cas suposarà una pèrdua del ritme educatiu i que el que es planteja és que es continue l’aprenentatge via telemàtica. Per a les famílies que no tenen eines tecnològiques a casa, el secretari autonòmic ha explicat que serà cada centre el que plantege com es resol la situació, però ha fet una crida a la solidaritat entre les famílies perquè l’alumnat puga seguir les classes.

Miquel Soler ha avançat que s’estan acabant de redactar instruccions que s’enviaran als centres educatius, tenint en compte en primer lloc la salut, per a veure quins recursos són necessaris als centres, especialment en referència al professorat. També que dimarts que ve, 17 de març, hi ha una reunió entre el Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes via telemàtica per a coordinar mesures conjuntes i establir criteris com ara el del calendari de proves.