dimarts, 17 de maig del 2016

Escola en Família: "Com funcionen les nostres famílies"


Dins el cicle que hem començat de xarrades i tallers "Escola en Família", i amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, ahir varem comptar amb la presència de Rafa Serrano ( Psicòleg i Consultor de gènere) al Saló de Plens de l'Ajuntament de Quartell.

A la xarrada ens ha mostrat que la realitat social ha canviat profundament en els últims temps; les famílies també: mares i pares solters, parelles que se separen i es divorcien, famílies amb fills/es d'anteriors relacions, famílies sense descendència, famílies d'acolliment, famílies homoparentals, famílies multiètniques... La societat i les lleis han anat ampliant el concepte de família i assumint aquestes noves realitats familiars. 


Ara es tracta de conèixer el funcionament de les famílies diverses i eliminar mites, estereotips que s'han generat entorn de la diversitat. La idea és conèixer aquesta diversitat familiar, l'existència d'altres models familiars que es donen al costat del model de família tradicional. Conèixer que el millor o pitjor desenvolupament psicosocial de les famílies no depèn del model o estructura familiar, sinó més aviat, de la capacitat individual dels seus membres adults per a aconseguir que aqueix desenvolupament siga òptim.


En aqueix sentit, la recerca ens indica que certs processos familiars actuen com facilitadors del desenvolupament d'habilitats en els diferents membres de la família, principalment en els més joves i han demostrat que nombroses dimensions de la interacció familiar com els estils parentals, els valors, actituds, expectatives, interessos, o l'estructuració i organització familiar, estan relacionades amb el desenvolupament d'habilitats per a l'autocontrol, la presa de decisions, la disciplina, l'estudi, etc. que són fonamentals per al desenvolupament personal dels membres del grup familiar.


Hem de remarcar que aquestes xarrades i tallers no van dirigides sols a pares i mares, també els iaios i iaies, els familiars o tot aquell que tinga la necessitat o inquietud per els temes que tractem.

LES XARRADES ESTAN OBERTES A TOTS I A TOTES!! VINGAU, ESTEU CONVIDATS!! 

Agrair a l'Ajuntament de Quartell i a Rafa Serrano per aquesta magnífica xarrada i gràcies a tots per la seua participació.